Sosy proste i wykwintne

Cena: 12.81
Produkt niedostępny
  • Brak ocen
Sosy proste i wykwintne - Barbara Rias-Bucher
  • Autor: Barbara Rias-Bucher
  • Oprawa: Twarda
  • Kod ISBN: 8374041633
  • Rok wydania: 2005
  • Numer produktu: 141198

Czas realizacji i dostępność

Dodaj ten produkt do schowka. Kiedy tylko będzie dostępny poinformujemy Cię o tym na podany adres e-mail.
Dostępność: Niedostępny

O produkcie

Umiejętności i wiedza kucharza lub kucharki nigdy nie uwidaczniają się wyraźniej niż w sposobie przygotowania i doborze sosów - czytamy w leksykonie kulinarnym z 1890 roku. Tak jest i dziś: ludzie na całym świecie lubią sosy, bo to one właśnie często przesą dzają o smakowitości całej potrawy, podkreślając to, co w niej najznakomitsze. Książka zawiera ponad 200 przepisów na sosy - od najostrzejszych po delikatnie słodkie, od najprostszych po wyrafinowane. Wiedza na temat najważniejszych składników jak masło, śmietana, olej, jajka oraz zioła sprawi, że przygotowywanie sosów stanie się łatwe nawet dla początkujących. Podstawowe techniki, np. robienie majonezu, opisane są krok po kroku za pomocą praktycznych wskazówek i zdjęć. * Sosy zimne i dipy 60 najlepszych przepisów z całego świata. Obok klasycznych sosów, jak majonez i pesto czy rouille, aioli albo tzatziki, znajdują się też sosy z dzikich ziół, serowy i pomidorowy, a także dipy do surówek, potraw z grilla, ziemniaków w mundurkach czy pieczywa. * Dressingi i marynaty Wybór sosów zimnych rozciąga się od sosu winegret z trybuli do dressingu curry z bananem. Sosy są wspaniałym dodatkiem do zielonej s ałaty lub białej kapusty, a z sałatki ziemniaczanej, z makaronu czy ryżu uczynią przysmak na każdy stół. Dzięki pikantnym marynatom i zaprawom mięso z grilla i pieczenie zyskają niezrównany aromat. * Sosy ciepłe Jest to arystokracja wśród sosów! 54 przepisy podstawowe oraz liczne warianty tworzą łącznie najobszerniejszy rozdział. Można w nim przeczytać, jak krok po kroku samemu przygotować sosy śmietanowe, maślane czy serowe w wielkim stylu. Dowiedzieć się, jak robić sosy na bazie warzyw oraz jak doprawiać je musztardą, chrzanem lub winem. Jak przyrządzić sosy pomidorowe, grzybowe lub z mięsa mieloneg o, dzięki którym makaron i warzywa zyskają ranęi prawdziwych przysmaków. Oczywiście międzynarodowa kuchnia ma w zanadrzu najwybornie jsze sosy także do ryb i mięsa - czego dowodem są wyszukany sos z homarów czy bardzo swojski sos cebulowy. * Salsy i chutneye Egzotyczne salsy i chutneye rozsiewają wspaniałe zapachy i aromaty. Któż nie chciałby okrasić swoich potraw zmiksowanymi zimnymi sal sami z Nowego Świata? * Sosy słodkie Sosy do deserów, lodów i potraw mącznych. Rady, jak prawidłowo zrobić sos waniliowy czy czekoladowy oraz jak uczynić cuda z mokki, c ynamonu, likieru jajecznego i wielu świeżych owoców.
Nazwa Nazwa: Sosy proste i wykwintne
Oprawa Oprawa: Twarda
Kod ISBN Kod ISBN: 8374041633
Kod EAN Kod EAN: 9788374041638
Rok wydania Rok wydania: 2005
Format Format: 17x24 cm
Ilość stron Ilość stron: 160
Podatek VAT Podatek VAT: 5%
Kwota podatku VAT zawarta w cenie produktu.
Gwarancja Gwarancja: 2 lata
W przypadku kiedy nie otrzymasz karty gwarancyjnej zawsze możesz skontaktować się ze sprzedawcą, który w Twoim imieniu przeprowadzi Cię przez proces gwarancyjny
Kolor Paleta kolorów
Wyszukaj produkty podobne kolorystycznie
Wygodne raty
Ten produkt możesz kupić w systemie ratalnym Eraty.
Zakupu ratalnego możesz dokonać jeżeli wartość koszyka wynosi minimum 300zł.

Opinie i recenzje

avatar
Zmień
Twoja ocena produktu
Brak komentarzy. Bądź pierwszy!